Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Wees gewaarschuwd voor sms-berichten over niet bestaande pakketten

  Wees gewaarschuwd voor sms-berichten over niet bestaande pakketten

  Verwacht jij een pakket? Let dan goed op dat je niet op deze onbekende links klikt in de sms-berichten die verstuurd zijn door ‘+31 6 86472235’ en ‘+1 22239274915’.

  Terwijl de ene sms je ervan probeert te overtuigen dat je pakket onderhevig is aan douanerechten, staat er in de andere sms dat je bestelling wordt teruggestuurd als je hem niet ophaalt bij het ophaalpunt. Voor meer informatie dien je te klikken op onbekende links: ‘https://mijnpostdiensten.info’ en ‘xghx.me/ZzlwGl’. 

  Berichten over niet bestaande pakketten worden dagelijks verstuurd door oplichters. Blijf via onze gratis Opgelicht?!-app via pushmeldingen op de hoogte van actuele phishingberichten (voor Android en iOS).

  Check je link

  Oplichters zijn erg goed in het vervalsen van webadressen. Controleer daarom altijd of je naar een betrouwbare website wordt geleid door op je telefoon de link ingedrukt te houden. Zit je achter je desktop, ga dan met de cursor op de link staan. Zorg dat je niet klikt. In beeld verschijnt vervolgens het volledige webadres dat schuilgaat achter de url in het bericht.  

  Geklikt, wat nu?

  Oplichters kunnen uit zijn op het installeren van virussen op je apparaat of op je gegevens. 

  • Heb je je gegevens ingevuld? Neem contact op met je bank als het bankgegevens betreft en verander je wachtwoorden bij accounts waar je dezelfde combinatie van mailadres en wachtwoord gebruikt. 
  • Update het apparaat waarmee je de mail hebt geopend en download een virusscanner als je ongewenste activiteit opmerkt op je apparaat. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant