Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse UPS-berichten in omloop verstuurd door +49-telefoonnummers

  Valse UPS-berichten in omloop verstuurd door +49-telefoonnummers

  Oplichters hebben het met hun phishingberichten gemunt op de koeriersdienst UPS. Zo doen er verschillende sms-berichten de ronde over nog te betalen douanekosten of dat je pakket niet kan worden afgeleverd. 
   

  De sms-berichten zijn afkomstig van de nummers ‘+49 152 52428455’, ‘+49 152 38202319’, ‘+49 16280247…’ en ‘+49 15227892351’. Om je ervan te overtuigen dat het een betrouwbaar bericht is, hebben de oplichters valse pakketnummers aan de berichten toegevoegd. 

  Betrouwbare berichten van UPS bevatten altijd een trackingnummer beginnend met ‘1Z’. Voer dit nummer in op de UPS-trackingpagina om te checken of het een betrouwbaar nummer is.

  Berichten over onbetaalde douanekosten en nog af te leveren pakketten zijn erg populair onder oplichters. Download onze gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van dit soort onderwerp (voor Android en iOS). 

  Valse linkjes

  Alle berichten bevatten een valse UPS-link:

  • ‘https://track-pakketnl.com’
  • ‘https://mijnpakket.com’
  • ‘https://express-pakketbezorging.net’

  Klik hier niet op, luidt het advies van de koeriersdienst. Betrouwbare UPS-links bevatten namelijk ‘UPS’ in het webadres. Let ook altijd op andere kenmerken die op phishing wijzen, want cybercriminelen zijn ook goed in het vervalsen van webadressen. Zo herken je een vals webadres

  Toch geklikt en betaalgegevens ingevuld?

  Neem direct contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant