In een mail uit naam van Vitens blijkt dat je recht hebt op een terugbetaling van 147,03 euro. Je kunt dit zogenaamd aanvragen door op de link te klikken.

“Bij een recente controle van uw maandelijkse termijn betalingen is gebleken dat u een te hoge termijnbedrag heeft betaald. U hebt recht op een terugbetaling van €147,03”, staat in de valse mail. Het geld zal na aanvraag binnen vier weken op je rekening worden teruggestort. Het enige wat je hoeft te doen om het geld te ontvangen is het online aanvraagformulier in te vullen door op de link te klikken. Dit is echter een frauduleuze link.

Een onpersoonlijke aanhef

Een typisch kenmerk van phishingberichten is dat de lezer wordt geadresseerd met een onpersoonlijke aanhef. Vitens geeft aan dat klanten altijd persoonlijk worden benaderd. Oplichters maken echter gebruik van een onpersoonlijke aanhef zoals ‘Geachte klant’ om grote groepen mensen tegelijk te benaderen. 

Phishingbericht Vitens

Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Heb je toch op de link geklikt?

LEES OOK: