Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oud president Guatemala snapt rechtszaak niet

  Oud president Guatemala snapt rechtszaak niet

  Oud-president Otto Molina Perez van Guatemala heeft dinsdag in de rechtszaal gezegd dat hij niet snapt waarom hij voor de rechter moet verschijnen. 'Er is geen enkel hard bewijs tegen mij als het gaat om de drie aanklachten', zei Perez.

  Een rechter besloot dat er een rechtszaak tegen hem komt. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie, het aannemen van steekpenningen en fraude. Perez blijft in afwachting van zijn proces in de cel.

  Hij zit sinds vorige week vast. Perez was afgetreden als president, kort nadat een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Een paar dagen ervoor was hij zijn onschendbaarheid als president al kwijtgeraakt.

  Perez trad eind 2011 aan met de belofte een einde te maken aan criminaliteit en corruptie in Guatemala, maar heeft zelf mogelijk miljoenen verdiend met het ontduiken van importheffingen.

  Presidentskandidaat Jimmy Morales maakt goede kans om te profiteren van de val van Perez. Hij uitte forse kritiek op Perez en haalde bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag voldoende stemmen om de tweede ronde te halen. Wie daarin zijn tegenstrever is, moet duidelijk worden als alle stemmen zijn geteld.

  Perez' vicepresident Alejandro Maldonado staat voorlopig aan het roer in het Midden-Amerikaanse land. In januari volgt de winnaar van de verkiezingen hem op.

  Bron: ANP

  Foto: Facebook

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant