Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor 'knuffeldieven'

  Politie waarschuwt voor 'knuffeldieven'

  De politie heeft vrijdagavond vier Roemenen aangehouden die ouderen op slinkse wijze van hun sieraden beroofden. Terwijl ze hun slachtoffers een knuffel gaven als bedankje voor het wijzen van de weg, wisten de daders sieraden te stelen. Deze oplichtingstruc komt vaker voor. Wees dus gewaarschuwd.

  Afgelopen vrijdag werd in Velp een oudere vrouw bestolen van haar sieraden. De dieven spraken het slachtoffer, dat slecht ter been is, vanuit een auto aan en vroegen haar de weg. Nadat de vrouw antwoord gaf werd ze uitbundig bedankt en omhelsd. Ook kreeg ze uit ‘dankbaarheid’ enkele nepgouden sieraden in haar handen gedrukt. Ondertussen wisten de dieven aan de haal te gaan met de sieraden van het slachtoffer.

  Verdachten aangehouden

  De gealarmeerde politie kon kort na dit voorval op de A12 bij Duiven vier verdachten aanhouden. Het gaat om drie mannen van 18, 20 en 40 jaar en een 36-jarige vrouw, allen zonder vast adres in Nederland en met Roemeense nationaliteit. In de auto van het viertal waren nog meer nepgouden sieraden verborgen. De eerder buitgemaakte sieraden had de vrouwelijke verdachte in haar lichaam verstopt. De politie meldt dat dezelfde dag meer pogingen tot diefstal zijn gedaan, waarbij de werkwijze en het signalement overeenkwam.

  Wees alert en waarschuw ouderen!

  Wees alert op diefstallen door zogeheten knuffeldieven. De daders lijken hun slachtoffers met zorg uit te kiezen: kwetsbare ouderen die slecht ter been zijn en die duidelijk zichtbaar sieraden dragen. Vaak worden de slachtoffers overrompeld en zijn ze hun dierbare bezit al kwijt voor ze er erg in hebben. Draag daarom kostbare sieraden niet te opzichtig en bedek deze desnoods met bijvoorbeeld een sjaal. Laat de dieven niet dichtbij komen en sla zo nodig meteen alarm. Waarschuw vooral ook de ouderen in je omgeving voor dit soort oplichtingstrucs en deel bovengenoemde tips met hen.

  Bron: politie.nl

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant