Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Cel geëist tegen 'knuffeldieven'

  Cel geëist tegen 'knuffeldieven'

  Twee vrouwen die argeloze en kwetsbare ouderen omhelsden om ze hun pinpas afhandig te maken, moeten als het aan het Openbaar Ministerie ligt de cel in. Volgens de aanklager kozen de twee vrouwen van 25 en 32 hun slachtoffers zorgvuldig uit. Eenmaal in bezit van de pinpas haalden ze duizenden euro's van de bankrekeningen van de gedupeerden.

  De officier van justitie heeft vier jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. 'Met stijgende verontwaardiging heb ik het omvangrijke dossier gelezen waaruit blijkt dat beide dames zeer geslepen en op grote schaal argeloze ouderen hebben beroofd van grote geldbedragen. Op laffe en beschamende wijze is misbruik gemaakt van het vertrouwen in de medemens dat deze generatie nog had', aldus de aanklager bij de rechtbank in Zwolle.

  De twee worden ook verdacht van winkeldiefstallen. De zaak kwam aan het licht toen de twee vrouwen vorig jaar juli op heterdaad werden betrapt bij een winkeldiefstal in Ommen. Op beelden van beveiligingscamera's in het hele land zijn de vrouwen daarna herkend.

  De politie heeft mensen eerder gewaarschuwd zich op straat niet laten omhelzen door onbekenden, bijvoorbeeld als dank voor een kleinigheid. De 'knuffelaars' zien namelijk kans om tijdens de omhelzing sieraden en portemonnees te stelen.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant