Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Babbeltruc: ‘medewerker’ woningcorporatie

  Babbeltruc: ‘medewerker’ woningcorporatie

  Een 91-jarige vrouw uit Hoofddorp werd onlangs slachtoffer van diefstal in haar seniorenwoning, schrijft Kassa. De dief, die zich voordeed als een medewerker van de woningcorporatie, wist op slinkse wijze toegang te krijgen tot haar woning. Hij belde aan en vroeg om binnen te komen onder het mom van een brandpreventieonderzoek. Terwijl ze afgeleid werd met valse instructies, wist de dief waardevolle sieraden, waaronder een gouden tientje, een erfstuk van haar vader, buit te maken.

  De oplichter gaf zich uit als een vertegenwoordiger van woningcorporatie Ymere en deed alsof hij de woning inspecteerde. Hij vroeg de hoogbejaarde vrouw om de warme kraan open te draaien en stelde vragen over waardevolle bezittingen die ze bij een brand mee zou nemen. Toen de dief eenmaal het doosje met sieraden lokaliseerde, greep hij zijn kans en maakte hij zich uit de voeten.

  Na het incident heeft de wijkbeheerder van het complex alle bewoners gewaarschuwd voor deze oplichtingspraktijken. Bewoners worden geadviseerd om geen onbekende personen binnen te laten en om altijd contact op te nemen met de politie en/of de woningcorporatie bij twijfelachtige situaties. Tevens wordt benadrukt dat legitieme medewerkers van de woningcorporatie altijd herkenbaar zijn aan hun bedrijfskleding met het logo en dat er nooit ter plekke voor werkzaamheden betaald moet worden.

  Bron: Kassa

 • Ook interessant