Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Zorgmedewerker' besteelt vrouw (93) van sieraden na babbeltruc

  'Zorgmedewerker' besteelt vrouw (93) van sieraden na babbeltruc

  Een hoogbejaarde vrouw van 93 uit Sliedrecht werd deze week slachtoffer van een laffe babbeltruc. Een vrouw belde aan en deed zich voor als thuiszorgmedewerker, maar eenmaal binnen wist ze waardevolle sieraden mee te nemen.

  Het voorval vond plaats op dinsdag 30 juni in de seniorenwoning aan de Zuiderzeestraat in Sliedrecht, zo meldt het AD. De vrouw wist zich met een smoesje naar binnen te kletsen en deed alsof ze medewerker van de zorg was. Korte tijd na het bezoek bleek echter dat deze vrouw sieraden heeft weten te stelen.

  Politie zoekt de dader

  De politie heeft vanzelfsprekend een hartig woordje met deze zogenaamde zorgmedewerker te spreken en is naar de vrouw op zoek. Het zou gaan om een blanke vrouw tussen de 30 en de 40 jaar met kort blond haar en een slank postuur. Ze zou tussen de 1.70 en de 1.75 meter lang zijn en heeft volgens de politie 'een gaaf gezicht'. Ze sprak goed Nederlands, weet de politie daar nog aan toe te voegen. Ook denkt de politie dat het incident tussen 13.00 en 15.00 plaatsvond.

  De politie vraagt mensen die mogelijk in het bezit zijn van camerabeelden om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Ook is er een getuigenoproep gedaan. Wijkagenten Marcel van der Rhee en Erica Poots: 'Heeft u op deze bewuste middag ook bezoek gehad van een u onbekend persoon? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.'

  Bron: AD.nl

 • Ook interessant