Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor 'knuffeldieven'!

  Een bende Roemeense sieradendieven trekt door het land. Met een smoes spreken de dieven je aan. Vervolgens beroven ze je op slinkse wijze van je sieraden. Vooral oudere, kwetsbare mensen zijn het doelwit van deze brutale criminelen.

  Het AD schrijft dat de afgelopen weken bij de politie tientallen meldingen zijn binnengekomen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van deze dieven. Veel meldingen komen uit de grensstreek, maar de bende is ook actief in grote steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam. Het zou gaan om een groep Roemenen die in Duisburg woont.

  WerkwijzeDe vrouwen, vaak in het gezelschap van man en kinderen, spreken hun slachtoffer op straat aan. Ze vragen hoe laat het is of de weg naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. Als bedankje krijgt het slachtoffer een 'knuffel'. Tijdens deze omhelzing weten de vliegensvlugge dieven de sieraden van hun overrompelde slachtoffer te stelen. In sommige gevallen geven de vrouwen hun slachtoffer een ketting cadeau. Deze blijkt echter van waardeloos nepgoud te zijn.

  Niet te pakkenDe politie krijgt de groep niet te pakken, omdat ze van steeds van kenteken en kleding wisselen. Ook wisselen ze geregeld de samenstelling van de groep waarin ze werken. Alleen bij een heterdaadje kan de politie de dieven in de boeien slaan.

  Lees meer over de 'sieradentruc'.

  Bron: AD.nl

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant