Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Nepmail namens Kruidvat: Jij hebt zogenaamd een duizend euro waardebon gewonnen

    Nepmail namens Kruidvat: Jij hebt zogenaamd een duizend euro waardebon gewonnen

    Om de opening van 31 nieuwe winkels te vieren, deelt Kruidvat zogenaamd waardebonnen uit. Jij hebt er een van duizend euro gewonnen, maar trap er niet in. Dit is phishing.
     

    Jij bent een van de gekozen winnaars die kans maakte op een van de 1250 waardebonnen. Deze hebben een waarde tussen de vijfhonderd en duizend euro. Jij hebt een waardebon van duizend euro gewonnen. “U kunt uw gratis kaart vandaag nog bestellen in slechts 3 eenvoudige stappen vanaf uw telefoon”, staat in de phishingmail namens Kruidvat. De eerste stap is het klikken op de knop ‘bevestigen’. Dit is alleen een valse link, dus klik hier niet op. 

    Voorkom dat je in een valse winactie trapt en blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van actuele phishingpogingen (iOS en Android).

    Betrouwbare winacties van Kruidvat 

    Zeker weten dat je meedoet aan een echte winactie van de drogisterij? Kijk op de winacties-pagina van de Kruidvat website welke lopende winacties er zijn. Zoek de website zelf op in je zoekmachine in plaats van via een link in een bericht. Zo weet je zeker dat je op een betrouwbare Kruidvat website terechtkomt. Betrouwbare webadressen kun je herkennen aan ‘www.kruidvat.nl’ met eventuele toevoegingen, meldt Kruidvat op hun Facebookpagina. Momenteel loopt er alleen een winactie voor Apple Airpods Max ter waarde van 579 euro. 

    Deelgenomen aan de winactie? 

    • Online oplichting gebeurt vaker dan je denkt, dus schaam je niet.
    • Indien je inloggegevens hebt ingevuld, verander deze dan. Doe dit ook op andere plekken waar je dezelfde inloggegevens gebruikt.
    • Het kan zijn dat er malware op je apparaat is geïnstalleerd, voer daarom een virusscan uit.
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij als je geld hebt overgemaakt of vertrouwelijke financiële informatie hebt gedeeld.

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant