Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • EK-fans opgelet: valse Jumbo-mail over Oranje winactie in omloop

  EK-fans opgelet: valse Jumbo-mail over Oranje winactie in omloop

  Je maakt bij de Oranje winactie zogenaamd kans op een cadeaukaart voor hapjes en drankjes om de spanning van het EK te vieren staat in de phishingmail van Jumbo.

  “Mis deze unieke kans niet en zorg dat je klaar bent voor het meest opwindende voetbaltoernooi van het jaar”, staat er in het phishingbericht. Hiermee wordt ingespeeld op FOMO, wat staat voor Fear of Missing Out. Hiermee proberen cybercriminelen je te manipuleren en het gevoel te geven dat je iets mist als je niet meedoet aan de actie. Bovendien staat er onderin de mail “Wees er snel bij want op=op!” Ook dit is een psychologische truc en wekt een gevoel van schaarste op. Trap hier niet in en klik niet op de valse link

  Blijf met onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de laatste phishingberichten, zo maken oplichters bij jou geen kans (beschikbaar voor iOS en Android).

  Hoe weet je of dit bericht echt is?

  De mailafzender is geen officieel bedrijfsaccount van Jumbo, maar “JJumbo UEFA Euro 2024’. Dit is erg verdacht. Bovendien leidt het linkje van de button naar een vreemde domeinnaam, namelijk ‘cityquantity.lol’. 

  Officiële Jumbo-websites bevatten áltijd ‘jumbo.com’ of ‘hallo.jumbo.com’ aan het begin. Bovendien geeft Jumbo aan dat hun winacties altijd gekoppeld zijn aan hun officiële Facebookpagina. Dat is in deze valse mail niet het geval. Je kunt er dus zeker van zijn dat die zogenaamde lekkere hapjes en drankjes eerder gebakken lucht zijn.

  Heb je toch op de button geklikt?

  LEES OOK:

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant