Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail over Jumbo cadeaukaart ter waarde van 500 euro is misleidend

  Mail over Jumbo cadeaukaart ter waarde van 500 euro is misleidend

  Jumbo zou zijn verkozen tot een van de beste online winkels van Nederland. Om dat te vieren maak je kans op een cadeaukaart ter waarde van 500 euro. 

  De Nederlandse supermarktketen is ook op de hoogte van de nepmail. Jumbo laat weten op hun website: “Dit is géén bestaande actie, maar een nepactie. Doe hier dan ook niet aan mee.”

  De nepactie wordt ook verspreid op social media. Handig om te weten is dat winacties van Jumbo op Facebook altijd zijn gekoppeld aan de officiële Jumbo Facebookpagina of ze worden rechtstreeks doorgelinkt naar een webpagina van jumbo.com. Ook gebruikt Jumbo geen WhatsApp of sms voor winacties. 

  Dag Jumbo, hallo nepactie

  Van een valse NS Facebook-actie tot een gratis Oral-B tandenborstel van bol: oplichters verleiden je graag met nepacties. Laat je niet inpakken door deze mooie prijzen, want voor je het weet hebben criminelen toegang tot je bank- of privégegevens. Download de gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van actuele nepacties (voor Android en iOS).

  Onbekende afzender en webadres

  De mail is afkomstig van ‘[email protected]’, wat geen legitiem mailadres is van Jumbo. De link in het bericht is ook niet betrouwbaar. De link verwijst je namelijk niet naar een betrouwbare webpagina van Jumbo, maar naar een website waarvan het webadres begint met ‘jumbomail.loseyourip’. Een betrouwbare Jumbo-link verwijst je door naar ‘service.jumbo.com’ of begint met ‘www.jumbo.com’ of ‘hallo.jumbo.com’.

  Wat te doen met de nepmail?

  “Verwijder deze dan direct en ga niet in op de aanbiedingen”, luidt het advies van Jumbo. Heb je (betaal)gegevens achtergelaten? Verander dan het wachtwoord van belangrijke accounts en neem in het geval van betaalgegevens contact op met je bank. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant