Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Misleidend iCloud-bericht over verwijderen gegevens

  Misleidend iCloud-bericht over verwijderen gegevens

  Om je iCloud-opslag te verlengen dien je je opslag te upgraden via de link in het bericht, anders worden je gegevens verwijderd. 

  iCloud is een dienst van Apple en Apple laat weten op zijn website: “Klik niet op links en open of bewaar geen bijlagen in verdachte of ongevraagde berichten.” Ook waarschuwt het bedrijf voor links die er op het eerste gezicht correct uitzien, maar waarvan de url niet overeenkomt met de website van het bedrijf. 

  Controleer zelf of een link legitiem is door op je desktop met de cursor op de link te gaan staan en op je telefoon door de link ingedrukt te houden. Pas op dat je niet klikt. In beeld verschijnt vervolgens het volledige webadres. Komt daar geen ‘Apple’ of ‘iCloud’ in voor? Grote kans dat je te maken hebt met phishing.

  Vergelijk het bericht met eerdere mails van Apple

  Twijfel je of de mail van Apple is? Apple geeft als tip om eerdere berichten die je van Apple hebt gehad te vergelijken met het ontvangen bericht. Als het bericht veel afwijkt, weet je dat er iets niet klopt. Ontvang meer van dit soort tips eenvoudig als pushmelding op je telefoon via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van actuele phishingberichten (voor Android en iOS).

  Betaalgegevens achtergelaten?

  Houd je betaalrekening in de gaten en neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij. Wellicht kunnen zij verdachte transacties annuleren. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant