Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishingmail namens iCloud over ‘uw iCloud opslag is vol’

  Phishingmail namens iCloud over ‘uw iCloud opslag is vol’

  Om gebruik te blijven maken van de iCloud-services van Apple, dien je je iCloud-opslag te upgraden met 50 GB via de link in het bericht. 
   

  Oplichters hebben hun best gedaan om het te laten lijken alsof de mail afkomstig is van het iCloud-team, maar als je goed kijkt naar het mailadres zie je dat er iets niet klopt. De mail is afkomstig van ‘[email protected]’, wat er allesbehalve betrouwbaar uitziet. 

  Meld je niet af

  Onderaan het mailbericht kun je op ‘afmelden’ drukken. Hoe verleidelijk dit ook is, verstandig is het niet. Als je hierop klikt weten de oplichters dat jouw mailadres actief wordt gebruikt, waardoor je nog meer phishingberichten kunt krijgen. Meer van dit soort handige tips ontvangen als pushbericht op je telefoon? Dat kan via onze Opgelicht?!-app (voor Android en iOS).

  Upgrade niets 

  Via de blauwe knop kun je je iCloud-abonnement updaten, maar dit is een malafide link. Check zelf of een link betrouwbaar is door op je desktop met de cursor op de knop te gaan staan en op je telefoon door de link ingedrukt te houden. Zorg dat je niet klikt. In beeld verschijnt het volledige webadres of een voorvertoning van de website. 

  Op de link geklikt?

  • Verander het wachtwoord van je Apple ID-account.
  • Stel tweefactorauthenticatie in voor je Apple ID-account. 
  • Betaalgegevens achtergelaten? Neem direct contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant