Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nep-enquête van Apple: ‘Je hebt een Apple Vision Pro gewonnen# ID-67257065’

  Nep-enquête van Apple: ‘Je hebt een Apple Vision Pro gewonnen# ID-67257065’

  De Apple Vision Pro heeft een prijskaartje van net geen 3500 dollar, maar als je deelneemt aan het loyaliteitsprogramma van Apple en een korte enquête invult, maak je kans op het winnen van de bril. Je raadt het al: dit is te mooi om waar te zijn. 

  Met de Apple Vision Pro kunnen gebruikers gelijktijdig computerbeelden en de werkelijkheid waarnemen. Klinkt dus als een erg aantrekkelijke gadget om te winnen, maar deze winactie is verre van echt.

  Volgens Apple kun je een phishingmail herkennen aan het feit dat het mailadres van de afzender niet overeenkomt met de naam van het bedrijf waar het bericht van afkomstig zou moeten zijn. Onderstaand bericht is verstuurd door ‘[email protected]’ en nergens in het mailadres komt de naam ‘Apple’ voor. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit geen legitieme mail is van het Amerikaanse technologiebedrijf. 

  Lokaas

  Om de kans te vergroten dat je op de link klikt, benadrukken de oplichters dat de enquête bestaat uit ‘15 eenvoudige vragen die je binnen 30 seconden of minder’ kunt beantwoorden. Ook staat er in het bericht dat de voorraad laag is. Dit soort manipulatieve trucs worden vaak ingezet door oplichters. Zet die futuristische bril dus even af en download onze gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van de meeste actuele phishingberichten (voor Android en iOS).

  Toch meegedaan aan de enquête? 

  Heb je op de link geklikt en je gegevens ingevuld? 

  • Verander direct het wachtwoord van je mailaccount en Apple-account. 
  • Contacteer direct je bank als je je bankgegevens hebt ingevuld. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant