Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • OM eist vijftien maanden cel tegen prostituee voor afpersing

  OM eist vijftien maanden cel tegen prostituee voor afpersing

  Een prostituee heeft zich volgens het Openbaar Ministerie samen met drie medeverdachten schuldig gemaakt aan afpersing van een miljonair uit Den Haag. De Haagse man werd gefilmd toen hij een bezoek bracht aan de prostituee en is vervolgens met de beelden onder druk gezet om geld te betalen. 

  De prostituee wist dat haar slachtoffer veel geld had en zo bedacht ze samen met haar vriend om de Hagenees af te persen. Door een camera te verstoppen in een klok wisten ze de man ongemerkt vast te leggen tijdens een bezoek aan de vrouw van lichte zeden. Het slachtoffer zou € 50.000,- moeten betalen om te voorkomen dat de beelden online werden gezet. 

  De Hagenees heeft geen geld betaald en is naar de politie gegaan. De dag erna zijn alle verdachten aangehouden. 

  'Geraffineerde chantagepoging' 

  De hoofdverdachte zegt in een verklaring dat ze zich niet op haar gemak voelde bij de Haagse man. Om deze reden besloot ze de man te filmen, in eerste instantie niet om hem te chanteren. Omdat ze haar werk zat zou zijn en ze schulden zou hebben, zou ze samen met haar vriend uiteindelijk het plan bedacht hebben om haar rijke klant te chanteren.

  De officier van justitie gelooft dit verhaal niet en spreekt over een 'geraffineerde chantagepoging'. 

  Maandenlange celstraffen geëist 

  Als het aan het OM ligt moet de prostituee vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, de cel in. Haar vriend kreeg dezelfde eis te horen. De andere twee verdachten (neven van de vriend van de prostituee) kregen tien maanden cel waarvan vier voorwaardelijk tegen zich geëist. 

  Over twee weken doet de rechter uitspraak. 

  Bron: AD / Omroep West

 • Ook interessant