Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hoorzitting in procedure Nigeriaanse liefdesoplichters

  Hoorzitting in procedure Nigeriaanse liefdesoplichters

  Vandaag was de hoorzitting in een Artikel 12-procedure die een slachtoffer van Nigeriaanse liefdesoplichters aanspande. De vrouw, Carolien, ging voor 40.000 euro het schip in en was te zien in onze uitzending van 20 september 2016.

  Carolien betaalde 40.000 euro aan de oplichters, omdat ze werd overgehaald door een Nederlandse handlanger, Annie. Die vertelde dat Carolien het geld terug zou krijgen omdat degene aan wie ze het overmaakte te vertrouwen was. Maar niets was minder waar.

  Artikel 12-procedure

  De Nederlandse handlanger werd niet door het Openbaar Ministerie vervolgd. Er zou niet voldoende

  bewijs zijn. Tegen die beslissing ging Carolien in beroep: een zogenoemde Artikel 12-procedure. Mr. Peter Plasman staat Carolien bij. Hij vindt dat er voldoende bewijs is en dat Annie, ondanks haar hogere leeftijd en het feit dat ze niet wist dat ze voor een bende oplichters werkte, gewoon voor de rechtbank moet staan.

  'Ik vind dat zij bestraft moet worden'

  Vandaag hoorde het Hof in Den Bosch Carolien. Hevig geëmotioneerd deed zij haar verhaal. 'Als Annie mij niet had overtuigd had ik geen geld overgemaakt. Ik vind dat zij bestraft moet worden.' Advocaat Plasman ziet goede kansen dat Annie toch ter verantwoording zal moeten komen.

  De uitspraak is over vier weken. Wij houden je op de hoogte.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant