Online oplichters maken je wijs dat jouw Coinbase-account definitief op inactief wordt gezet wegens het gebruik van verouderde registratiegegevens. 
 

Naast het risico dat jouw account op inactief wordt gezet, riskeer je ook een boete van 5200 euro. Om te voorkomen dat je definitief wordt uitgeschreven uit het Coinbase register, kun je eenmalig jouw profielgegevens actualiseren via de blauwe knop ‘Ga Naar Mijn Coinbase’. Schiet niet direct in paniek. Online criminelen creëren bewust angstgevoelens, zodat je sneller op de valse link klikt. 

Valse mail namens Coinbase

Klik niet op de link

De link in het bericht leidt je niet naar de officiële website van Coinbase. Voorkom dat je op een valse link klikt en blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van actuele phishingpogingen (iOS en Android).

Verifieer de afzender van het mailbericht

Officiële mailberichten van Coinbase komen altijd van een ‘@coinbase.com’-domein. Denk aan: ‘support@coinbase.com’ of ‘help@coinbase.com’. Het bedrijf laat via hun website weten ook mails te versturen vanuit subdomeinen, zoals ‘contact@updates.coinbase.com’ of ‘no-reply@info.coinbase.com’. 

In het phishingbericht getrapt? 

  • Verander het wachtwoord van je account en stel tweestapsverificatie in waar mogelijk. 
  • Contacteer de Coinbase-klantenservice als je privégegevens hebt ingevuld. 
  • Bankgegevens blootgegeven? Neem direct contact op met je financiële instelling.

Lees ook