Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepberichten namens Bitvavo over ‘Regelmatige updates en gebruiksverantwoordelijkheid’

  Nepberichten namens Bitvavo over ‘Regelmatige updates en gebruiksverantwoordelijkheid’

  Wegens vernieuwde Europese wetgeving wordt Bitvavo-gebruikers verzocht om hun gegevens actueel en correct te houden. Zo voorkom je dat jouw account op slot wordt gezet.

  Het platform waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren, staat bekend om de lage transactiekosten, laagdrempeligheid en het grote aanbod aan digitale valuta van populaire cryptomunten als bitcoin en ethereum, tot minder bekende en opkomende altcoins als XRP, Shiba Inu en Litecoin. 

  Cybercriminelen spelen slim in op de populariteit van deze Nederlandse exchange. De afgelopen dagen zijn opmerkelijk veel verschillende phishingberichten verstuurd uit naam van Bitvavo B.V. wat betreft de zogenaamde aangescherpte wet- en regelgeving. Klik niet op de links en verwijder de berichten. 

  Behalve de ongewenste mails, zijn hebben sommige Bitvavo-gebruikers ook een phishingsms ontvangen.

  ‘Vernieuwde Europese wetgeving’

  Op 1 juni 2024 is de vernieuwde Europese wetgeving ingegaan, staat in het bericht. Daarom is het zogenaamd van cruciaal belang om de bij Bitvavo geregistreerde gegevens altijd actueel en correct te houden. 

  De druk wordt flink opgevoerd, want je hebt tot uiterlijk 27 juni om je gegevens te updaten. Indien je hiertoe verzuimt, wordt gedreigd met een crypto-opname slot op je Bitvavo-account. Je dient op de valse link te klikken om je gegevens te updaten.

  Blijf met onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van dergelijke frauduleuze berichten en voorkom dat je slachtoffer wordt van online oplichting (iOS en Android).

  Twijfel je aan de betrouwbaarheid van een bericht of heb je toch geklikt

  Cybercriminelen halen allerlei gewiekste trucs uit de kast om je vertrouwen te winnen, dus wees niet te hard voor jezelf. Stuur een mail naar ‘[email protected]’ met de phishingmail en screenshots, om te achterhalen of het bericht echt is. Bij twijfel kun je altijd de voorbeelden van frauduleuze berichten checken die Bitvavo op hun website deelt.

  Doe een virusscan op je apparaat om mogelijke malware te ontdekken. Verander ingevoerde wachtwoorden en zorg voor een sterke beveiliging van je Bitvavo-account.

  LEES OOK:

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant