Er gaat een nepmail rond over het bevestigen van je WhatsApp-account. In het bericht staat dat er een nieuw 'beveiligingsprotocol' is. Aangezien het bedrijf de laatste tijd wel vaker in het nieuws is én inderdaad nieuwe privacy- en gebruiksvoorwaarden heeft ingevoerd, kan dit bericht enigszins betrouwbaar overkomen.

Maar niets is minder waar. Opgelicht?! berichtte eerder dit jaar al over de nieuwe gebruiksvoorwaarden. Het is goed om te weten dat dergelijke berichten altijd worden verspreid in de vorm van een pop-up, met het verzoek om de voorwaarden te accepteren. Er wordt dus géén mail verzonden.

Inhoud van het bericht

Om je te waarschuwen heeft de Fraudehelpdesk de inhoud van het bericht gekopieerd. Je kunt het volledige bericht hier lezen: 

Nepmail van 'WhatsApp'

'Beste Whatsapp-gebruiker,

 

We werken er hard aan om de spam die binnenkomt via ons systeem te reduceren. Het is onze prioriteit om een veilig platform te bieden waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren en we willen het aantal verstuurde ongewenste berichten tot eenminimum beperken.

 

Net als bij sms of reguliere telefoonoproepen kunnen andere WhatsApp-gebruikers echter contact met je opnemen als ze over je telefoonnummer beschikken. We helpen je graag met het vinden en verhelpen van problemen met dit soort berichten. Daarom hebben wij voor elke WhatsApp-gebruiker een nieuw beveiligingsprotocol toegedient zodat u compleet beschermd bent tegen spam!

 

Update uw WhatsApp door door middel van de onderstaande button opnieuw in te loggen:

 

******* uw Whatsapp ******(Link)

 

Indien de bovenstaande button niet werkt, kunt u altijd gebruikmaken van de onderstaande link.

 

https ://*******.nl/v********process(Link)

 

Na ontvangst van de e-mail heeft u 48 uur de tijd om u opnieuw te identificeren, gebeurt dit niet? Dan zal uw huidige account opgeschorst worden.

 

WhatsApp | 2009-2021

Gelukkig verraden oplichters zichzelf vaak door de spel- en taalfouten die ze maken.

Deze berichten over WhatsApp zijn overigens wel afkomstig van het bedrijf of andere betrouwbare partijen:

Bron: Fraudehelpdesk