Komt er een pakket van UPS jouw kant op? Let dan even goed op! Er is een valse sms in omloop namens UPS dat jouw pakket (NI672587j5) een bezorgprobleem heeft. 

De sms is afkomstig van ‘+33 763445302’. Dit is het landnummer van Frankrijk. Via de link in het bericht (mijnups-kosten.com) kun je de levering van jouw UPS pakket bijwerken. De link zou moeten leiden naar de officiële website van UPS, maar dit is een list van de oplichters. De koerierdienst laat namelijk op zijn website weten: “Legitieme UPS-links beginnen met ‘https://www.ups.com’, ‘https://billing.ups.com’, ‘https://go.ups.com’ of ‘http:/links4.upsemail.com’.” De link in de sms is dus een valse link.

Valse sms namens UPS

Truc uit de oude doos

Het is niet de eerste keer dat deze phishing-sms wordt rondgestuurd. Vorig jaar heeft Opgelicht?! ook een alert geschreven over een soortgelijke sms namens UPS. Hoe had je dit kunnen weten? Via de gratis Opgelicht?!-app blijf je op de hoogte van actuele phishingberichten (iOS en Android). Zorg ervoor dat je de categorie ‘Bezorgdiensten’ aanvinkt om pushberichten te ontvangen.

Levering bijgewerkt via de link?

Dit kan iedereen overkomen, dus schaam je in ieder geval niet. Onderneem wel snel actie als je betaalgegevens hebt ingevuld. Contacteer in dat geval je bank. Verander ook het wachtwoord van je DHL-account en van andere accounts waar je dezelfde inloggegevens gebruikt. Stel waar mogelijk tweestapsverificatie in.

Lees ook