Bij Saldodipje kun je ‘snel en eenvoudig’ geld lenen, zonder lastige contracten of ingewikkelde procedures. Via de link kun je zogenaamd je lening aanvragen.

“Bij Saldodipje kan je snel en eenvoudig een lening afsluiten vanaf 100 euro tot maximaal 1800 euro”, staat in de valse mail. Het mailadres is verzonden door ‘mail@eu.selected-offers.net’, dit is geen officieel mailadres van Saldodipje meldt Anne, een medewerker van Saldodipje. Het bedrijfsaccount van de klantenservice is ‘klantenservice@saldodipje.nl’. Klanten kunnen altijd contact opnemen om te achterhalen of een mail phishing is, of wanneer klanten hun gegevens hebben gedeeld. Dit kan via de livechat op de website, via Facebook Messenger of per mail, meldt de medewerker van Saldodipje.

Phishingmail of niet?

In het bericht staat dat de dienst snel, eenvoudig en betrouwbaar is en dat je binnen 24 uur na akkoord je geld ontvangt. Je dient op de ‘Aanvragen’ link te klikken en je gegevens in te vullen, om de lening aan te vragen. Grote kans dat je gegevens dan worden verzonden naar cybercriminelen. Het domeinnaam van het online aanvraagformulier bevat namelijk ‘​​process.saldodipje.nl’, hoogstwaarschijnlijk gaat dit om een frauduleuze link.  

Phishingmail Saldodipje

Ontvang de laatste waarschuwingen van phishingberichten via onze gratis Opgelicht?!-app, zo maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Oh nee, toch op een link geklikt of gegevens gedeeld?

Wees niet te hard voor jezelf. Voer een virusscan uit in verband met malware. Verander ingevoerde wachtwoorden en zet je tweefactorauthenticatie aan. Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld. 

LEES OOK: