Creditcarduitgever ICS heeft ontdekt dat jouw account niet is voorzien van tweestapsverificatie, waardoor deze binnen drie dagen wordt gedeactiveerd. 

De mail is voorzien van een malafide QR-code waarmee je toegang kunt krijgen tot het beveiligingsformulier. Het scannen van deze zwart-witte pixels is alleen even gevaarlijk als het klikken op een valse link. Om er zeker van te zijn dat je op de officiële ICS-website terechtkomt, kun je het best de website van ICS zelf opzoeken in je webbrowser. 

Valse mail ICS

Nieuwe oplichtingstechniek

Cybercriminelen bedenken steeds weer nieuwe manieren om je op te lichten. Phishing met behulp van QR-codes is daar een van. Dit heet ook wel qhishing. Laat je in de toekomst niet verrassen en blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de meest actuele phishingtechnieken (voor Android en iOS). 

Vermomde afzender

Op het eerste gezicht lijkt de mail afkomstig van ‘ICS’, maar schijn bedriegt. Als je de afzender ingedrukt houdt op je telefoon en op je desktop met de cursor op ‘ICS’ gaat staan, verschijnt ‘cswebonline@skynet.be’ in beeld. Dit is de echte afzender van het mailbericht. 

Toch de vermomde afzender over het hoofd gezien en de QR-code gescand? Neem direct contact op met ICS voor de juiste hulp. 

Lees ook