Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Frauduleuze ICS-mail over online identificeren met referentienummer

  Frauduleuze ICS-mail over online identificeren met referentienummer

  Cybercriminelen laten het lijken alsof je je online moet identificeren bij creditcarduitgever ICS met een referentienummer.
   

  Als je je niet identificeert zou je geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van ICS. Je dient jezelf te identificeren door de link (icscards/Online-update.nl) te kopiëren in je webbrowser. Dit is alleen even gevaarlijk als het klikken op een valse link.

  ICS laat op zijn website weten: “Wees extra alert als u een e-mail of sms ontvangt waarin wordt gevraagd om via een link in te loggen of gegevens te wijzigen/door te geven.” Als je wilt inloggen, is het altijd verstandig om zelf de website van ICS op te zoeken in je webbrowser.

  Kenmerken van phishing

  Bovenstaande mail is verstuurd door ‘[email protected]’. Dit ziet er wellicht uit als een legitiem mailadres van ICS, maar als je het bericht verder leest springen er toch een aantal kenmerken naar voren die wijzen op phishing. Zo begint het bericht met ‘Geachte ICS klant’, terwijl berichten van ICS altijd persoonlijk aan jou zijn gericht. 

  Geen tijd om phishingberichten zelf aandachtig door te lezen? Laat Opgelicht?! het werk doen en blijf eenvoudig via pushberichten op de hoogte van actuele phishingberichten via onze Opgelicht?!-app (gratis te downloaden voor Android en iOS). 

  Tijdsdruk

  Om je te identificeren heb je het referentienummer ‘4MJ87K41’ uit het bericht nodig. Deze zou 48 uur geldig zijn. Dit is alleen een truc van criminelen om je sneller te laten handelen. 

  Toch in deze truc getrapt en je online geïdentificeerd? Neem direct contact op met ICS.

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant