Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor phishingmail ICS over ‘Opnieuw Identificeren Vereist’

  Pas op voor phishingmail ICS over ‘Opnieuw Identificeren Vereist’

  Cybercriminelen verzoeken je namens creditcarduitgever ICS om je opnieuw te identificeren via het jaarlijkse veiligheidsformulier. 
   

  Het lijkt alsof het bericht afkomstig is van ‘Mijn ICS Alerts’, maar aan de vreemde tekens in de mail te zien is dit een vals bericht. Het onderwerp van de mail staat ook vol spelfouten: ‘Dit is een hehalingvan een automatisch gegenereerd bericht,’. Bovendien is het telefoonnummer dat wordt genoemd (020 6600648) niet van ICS én spreekt ICS je altijd persoonlijk aan in een bericht. 

  Het is niet de eerste keer dat oplichters nepberichten namens ICS versturen. Blijf via pushmeldingen op de hoogte van dit onderwerp via onze gratis Opgelicht?!-app (voor Android en iOS).

  Kopieer en plak niets

  De oplichters hebben dit keer geen klikbare url in het bericht toegevoegd, maar een webadres dat je zelf moet kopiëren en plakken in je webbrowser. Dit is alleen niet minder onschuldig dan een klikbare valse link. 

  Het advies van de creditcarduitgever luidt: “Wilt u inloggen? Open dan altijd zelf een nieuw tabblad in uw webbrowser en ga naar ‘icscards.nl’ om veilig in te loggen.” 

  De link gekopieerd en gegevens achtergelaten?

  Neem direct contact op met ICS voor de juiste hulp. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant