Ontvang je een e-mail van 'ING' met het onderwerp 'Er is een wijziging in ons betaalplatform', let dan goed op! Het gaat hier om een phishingmail, ook al staat jouw naam bovenaan het bericht.

Opgelicht?! kreeg diverse meldingen over een e-mail die op het eerste gezicht van ING lijkt te komen.

Persoonlijke aanhef

Je wordt als ontvanger van de 'ING'-mail met de titel 'Er is een wijziging in ons betaalplatform' aangesproken met je voornaam (of de eerste letter daarvan) en je achternaam. Om nog meer vertrouwen te wekken wordt de de e-mail ondertekend door een bankfiliaal bij jou in de buurt.

Phishing

De e-mail is verstuurd vanaf een dubieus e-mailadres. De link in het bericht verwijst niet naar de website van ING. ING zegt op haar site het volgende over onbetrouwbare mails: 'Verdachte e-mails kunnen zogenaamde phishing e-mails zijn. Een phishing e-mail is een e-mail die niet door ING is verstuurd, maar door criminelen.'

Stuur nepmail door

Heb je ook een nepmail ontvangen? Stuur deze dan door naar Opgelicht?! via valse-email(at).avrotros.nl. (Vervang in het e-mailadres (at) door @). Ook kun je het bericht forwarden naar het desbetreffende bedrijf. Daarna kan de e-mail de prullenmand in.

Meer informatie: Welke soorten valse e-mails zijn er en hoe herken ik ze

Bron: Opgelicht?! / Radar

Gerelateerd