Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishingmail over opschorting McAfee-abonnement in omloop

  Phishingmail over opschorting McAfee-abonnement in omloop

  “Laatste waarschuwing! (1298) virussen op uw apparaat”, staat in grote letters bovenaan de mail. Laat de rode letters je niet afschrikken, want dit is het werk van online criminelen. 
   

  In een phishingbericht staan vaak meerdere kenmerken die op phishing wijzen. Ook onderstaande mail bevat een aantal rode vlaggen. Zo staat de zin ‘Bedankt voor het beheren van uw McAfee-account’, twee keer achter elkaar in het bericht en staat de vervaldatum nog op 19 juli 2022. Dit soort slordigheden mag je niet verwachten van een officieel bedrijf als McAfee. 

  Het is overigens niet de eerste keer dat er phishingmails namens het securitybedrijf worden rondgestuurd. Blijf via pushberichten op de hoogte van dit onderwerp via onze gratis Opgelicht?!-app (te downloaden via de App Store en Play Store). 

  Te mooi om waar te zijn

  Om je account te kunnen verlengen, dien je op de knop ‘Ga naar winkelwagen’ te klikken. De oplichters proberen de kans te vergroten dat je jouw abonnement verlengt, door je te lokken met een korting van 98 procent. Laat je hierdoor niet verleiden, want dit is natuurlijk een absurd hoge korting voor een professioneel bedrijf als McAfee. 

  Controleer de afzender

  Bovenstaand bericht lijkt afkomstig van ‘McAfee® Total Protection’, maar niets is minder waar. Controleer zelf of je een legitieme mail namens McAfee hebt ontvangen door de afzender te controleren. Een mailadres van McAfee eindigt namelijk altijd op ‘.mcafee.com’, met als uitzondering deze vier onderstaande mailadressen: 

  Meld je niet af 

  Als je geen mails meer wilt ontvangen van het cybersecuritybedrijf, dan kun je jezelf afmelden via de link onderaan de mail. Dit is alleen niet verstandig. De online criminelen krijgen dan een seintje dat jouw mailadres actief wordt gebruikt. Je kunt hierdoor nog meer spam krijgen. Het is dus het beste om de mail direct te verwijderen.

  Gegevens ingevuld, wat nu?

  Heb je op de link geklikt en je gegevens ingevuld? Neem dan direct contact op met je bank of creditcardmaatschappij. Stel ook McAfee op de hoogte om toekomstige slachtoffers te beperken.

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant