Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Track & trace code in frauduleuze UPS-mail

  Track & trace code in frauduleuze UPS-mail

  Wordt er binnenkort een pakketje bij jou bezorgd via UPS? Wees dan op je hoede, want er is een nepmail met een valse track & trace-code.

  Jouw pakket staat gepland in het UPS center en heeft meer informatie nodig voor de douaneafhandeling, staat in het bericht. Het zogenaamde pakket wordt via UPS-tracking verzonden en je kunt het volgen door op de link te klikken en het nummer (201124471910) te kopiëren. 

  Een legitieme UPS-link bevat alleen altijd ‘ups’ in het webadres, meldt de koeriersdienst op zijn website. De link in onderstaand bericht begint met ‘bnishipping.com’. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit een phishinglink is. Klik hier dus niet op.

  Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (te downloaden voor iOS en Android).

  Hoe weet je of dit bericht echt van UPS afkomstig is?

  De afzender van de mail is: ‘[email protected]’. Dit is geen officieel UPS-mailadres. UPS geeft aan enkel legitieme mails te verzenden eindigend op bijvoorbeeld “ups.com” of “upsemail.com” 

  Een betrouwbaar UPS-bericht bevat altijd een trackingnummer die begint met ‘1Z’. Verwacht je dus daadwerkelijk een pakket van UPS? Verifieer het track & trace nummer dan op de officiële UPS-trackingpagina

  Heb je toch op de link geklikt?

  LEES OOK

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant