Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepmail 'Belastingdienst' over betalingsachterstand

  Nepmail 'Belastingdienst' over betalingsachterstand

  Er is een nepmail in omloop uit naam van de Belastingdienst waarin staat dat je nog een bedrag moet betalen.

  Volgens de mail is het niet gelukt een bedrag van de rekening af te schrijven en moet je dit bedrag zelf overmaken. Er wordt gedreigd met extra kosten en aanmaningen als je het bedrag niet zo snel mogelijk overmaakt.

  Advies

  Ga hier niet op in en maak geen geld over! Deze mail is niet afkomstig van de Belastingdienst maar van een crimineel die jouw geld in handen probeert te krijgen. Lees hier meer over valse mails die uit naam van de Belastingdienst worden verstuurd.

  Let op: Betalingsherinneringen van de Belastingdienst worden nooit verstuurd via de mail. Wel gaan er een aantal dingen veranderen, zo gaat de welbekende blauwe envelop verdwijnen. In plaats van brievenpost, zal de Belastingdienst steeds meer post digitaal sturen. Maar de enige mails die je van de Belastingdienst zult ontvangen zijn meldingen van een nieuw bericht in je persoonlijke Berichtenbox. Dus betalingsachterstanden zullen ook in de toekomst nooit direct via de mail verstuurd worden. Lees op de site van de Belastingdienst meer over de veranderingen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant