Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail Belastingdienst over ‘uitbetalingsidentificatienummer’ is frauduleus

  Mail Belastingdienst over ‘uitbetalingsidentificatienummer’ is frauduleus

  Door het ontbreken van jouw ‘uitbetalingsidentificatienummer’ kan de Belastingdienst het verschuldigde bedrag niet aan jou uitbetalen. 
   

  “Met het oog op maximale veiligheid en gebruiksgemak bieden wij u de mogelijkheid om middels iDin het desbetreffende uitbetalingsidentificatienummer via hier door te geven”, begint het phishingbericht. Deze zin staat vol met spelfouten. Het is daarom niet aannemelijk dat dit bericht van de echte Belastingdienst afkomstig is. 

  Twijfel je toch? Log dan in op een van de portalen van de Belastingdienst, zoals ‘Mijn Belastingdienst’, en controleer daar of het bericht dat je hebt ontvangen ook echt door de Belastingdienst is verstuurd. 

  Met bovenstaande mail spelen cybercriminelen goed in op de actualiteit. Dit vergroot de kans dat je in de phishingmail trapt. Wees de oplichters te slim af en blijf via pushmeldingen op de hoogte van actuele phishingberichten via onze gratis Opgelicht?!-app (voor Android en iOS).

  Druk opvoeren

  Als de Belastingdienst jouw identificatienummer niet vóór 9 maart ontvangt, dan kan het minimaal acht weken duren voordat de wijziging wordt verwerkt. De criminelen vermelden dit alleen om je sneller te laten handelen. Houd je hoofd koel en controleer een bericht altijd eerst op meerdere kenmerken die op phishing wijzen

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant