Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Misleidende McAfee-mail over abonnement dat twee dagen geleden is verlopen

  Misleidende McAfee-mail over abonnement dat twee dagen geleden is verlopen

  Jouw McAfee-abonnement zou twee dagen geleden zijn verlopen. Je kunt flink besparen door je abonnement vandaag nog te verlengen. 
   

  Om je abonnement te verlengen moet je klikken op de rode knop ‘Laat u beschermen’. Deze knop leidt je naar een website waarvan de malafide link begint met ‘link.mairacardi.com’. Dit is geen betrouwbaar McAfee-webadres. 

  Bovendien is de mail afkomstig van ‘[email protected]’. Nergens in het mailadres komt ‘McAfee’ voor, dus je kunt concluderen dat dit geen betrouwbaar mailadres van McAfee is. Op de McAfee-website staan hun officiële mailadressen vermeld. 

  Schrijf je niet uit!

  Onderaan de mail kun je klikken op ‘Uitschrijven’, maar doe dit absoluut niet. De link leidt naar dezelfde website als de rode knop en zo geef je de oplichters een seintje dat jouw mailadres actief wordt gebruikt. Hierdoor wordt de kans op meer phishingberichten groter. 

  Let dus goed op waar je op klikt. Blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de meest actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

  Oeps, toch geklikt? 

  • Verander het wachtwoord van je McAfee-account en andere accounts waar je dezelfde combinatie van mailadres en wachtwoord gebruikt. 
  • Neem contact op met je financiële instelling als je betaalgegevens hebt ingevuld. 
  • Zeker weten dat je apparaat geen virussen bevat? Voer dan een virusscan uit. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant