Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • McAfee-mail over 66 virussen op jouw apparaat is frauduleus

    McAfee-mail over 66 virussen op jouw apparaat is frauduleus

    Jouw McAfee Security-abonnement zou zijn verlopen. Aangezien jouw computer nu niet meer beschermd is tegen virussen, zouden er al 66 virussen zijn gedetecteerd. 
     

    De criminelen laten het lijken alsof de mail afkomstig is van ‘Ziggo_kennisgeving’. Dit is erg opmerkelijk, aangezien de mail gaat over McAfee en niet over Ziggo. De afzender van het mailbericht is ‘[email protected]’, wat geen legitiem mailadres van McAfee is. Bovendien bevatten alle mailadressen van McAfee de naam ‘McAfee’ in het adres.
     

    Houd echte virussen op je apparaat buiten de deur en blijf via de Opgelicht?!-app op de hoogte van dit onderwerp (gratis te downloaden via de App Store en Play Store).

    Verleng het lidmaatschap niet

    Als je op de rode knop ‘Verleng uw lidmaatschap’ klikt, dan kom je terecht op de website ‘loseyourip.com’. Dit ziet er natuurlijk niet uit als een legitieme McAfee-website. Klik dus niet op de link, want voor je het weet installeren criminelen malware op je apparaat of ze gaan aan de haal met je gegevens. 

    Toch je lidmaatschap verlengd?

    • Verander het wachtwoord van je McAfee-account en andere accounts waar je dezelfde combinatie van mailadres en wachtwoord gebruikt. 
    • Neem contact op met je financiële instelling als je betaalgegevens hebt ingevuld. 

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant