Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Franse Nespresso-mail over 50 gratis capsules is phishing

    Franse Nespresso-mail over 50 gratis capsules is phishing

    Trouwe Nespresso-klanten opgelet! Omdat je al meer dan een jaar trouwe klant bent zou je een aanbieding krijgen voor vijftig gratis capsules.

    Uit naam van Nespresso is er zogenaamd een leuke aanbieding voor loyale klanten, namelijk vijftig gratis original capsules. Het enige wat je hoeft te doen is 1,99 euro over te maken voor de verzendkosten van de capsules. Zodra je bestelling is bevestigd, ontvang je binnen 72 uur per mail een trackingcode. Je dient op de groene button te klikken ‘Accėder pour profiter’ om zogenaamd toegang te krijgen om te profiteren. Klik hier niet op, want dit is een malafide link.

    Hoe weet je dat dit nep is?

    • Het bericht is in het Frans. Het is erg verdacht dat Nespresso een Franse mail stuurt naar trouwe Nederlandse klanten.
    • De mail is niet afkomstig van een officieel bedrijfsaccount, maar verstuurd door ‘[email protected]’. 
    • De mail heeft een onpersoonlijke aanhef. Dit is kenmerkend voor phishingberichten. Zo kunnen online oplichters grote groepen tegelijk benaderen.

    Op de hoogte blijven van de meest recente valse berichten? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

    Toch op de link geklikt?

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant