Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Chocoladeliefhebbers opgelet: nepactie Verkade in omloop

  Chocoladeliefhebbers opgelet: nepactie Verkade in omloop

  Verkade zou op zoek zijn naar chocoladeliefhebbers die de repen van Verkade willen testen. Laat je niet te veel verleiden, want dit is een nepactie. 

  “Wil je ook graag de lekkerste chocoladesmaken van Verkade uitproberen? Je kan kiezen uit melk, wit, puur, hazelnoot en zeezout karamel”, staat in de mail. Loopt het water je al in de mond? Teleurstellend genoeg gaat het om een nepactie. 

  Verkade meldt op zijn website alleen winacties te sturen vanuit hun Instagrampagina, Facebookpagina of het mailadres ‘[email protected]’. Momenteel heeft het bedrijf geen lopende acties. 

  Blijf via de gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de meest actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

  Franse mailadres

  De nepmail is verzonden door ‘[email protected]’. Dit ziet er natuurlijk niet uit als een legitiem mailadres van Verkade. Twijfel je of een winactie namens Verkade echt is? Het bedrijf laat weten dat je altijd een bericht kunt sturen naar Verkade via hun Facebookpagina of via het contactformulier op hun website. 

  ‘Ja, Ik wil chocoladerepen’

  De rode knop leidt naar een website waarvan het webadres begint met ‘http://dlt.maybefuture.ir’. Met deze neplink is een aantal dingen mis. Zo ontbreekt de ‘s’ in ‘https’, wat betekent dat de website niet beveiligd is. Ook komt nergens ‘Verkade’ voor in de link en heeft het een Iraanse domeinnaam. 

  Toch op de link geklikt? Neem contact op met je financiële instelling als het betaalgegevens betreft en verander belangrijke wachtwoorden als je gegevens hebt ingevuld. Vind er ongebruikelijke activiteit plaats op je apparaat? Voer dan een virusscan uit. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant