Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • WeetWieJeDate.nl reageert op uitzending

  De reactie van datingsite WeetWieJeDate.nl op uitzending 'valkuilen van online dating'

  Staan er op WeetWieJeDate.nl vaak valse profielen en krijgt WeetWieJeDate.nl daar vaak klachten over?

  Nee, op WeetWieJeDate.nl staan geen valse profielen. Wij hebben in totaal slechts een handvol klachten gehad over valse profielen. Daarna hebben wij direct deze profielen geblokkeerd en verwijderd.

  Wat doet WeetWieJeDate.nl met valse profielen die onder jullie aandacht komen?

  De IP-adressen van deze gebruikers komen op onze zwarte lijst te staan. Ze kunnen dan niet meer inloggen op de site. Bovendien worden de valse profielen volledig verwijderd.

  Welke preventieve maatregelen onderneemt WeetWieJeDate.nl om hun datingsite zo veilig mogelijk te houden?

  Een aantal van onze maatregelen:

  Onze medewerkers controleren meerdere malen per dag de profielgegevens en foto’s van onze gebruikers. Dit gebeurt met behulp van geavanceerde software. Wanneer onze medewerkers vermoeden dat er iets aan een profiel niet klopt (vals, ongepast of aanstootgevend), wordt deze op de lijst met te monitoren profielen geplaatst. Bij overduidelijke valsheid of overtreding van de fatsoensregels wordt een profiel direct geblokkeerd en verwijderd.

  Om onze controles zo waterdicht mogelijk te maken, vragen we onze leden om ons een kopie van hun identiteitsbewijs te sturen. Dit kan door middel van uploaden of door de kopie per post te sturen. Geverifieerde leden kunnen vol trots het beeldmerk ‘Verified User’ dragen op hun profiel.

  Wat doet WeetWieJeDate.nl aan voorlichting voor hun gebruikers?

  Wij hoeven onze gebruikers geen voorlichting te geven over valse profielen, omdat wij door onze preventieve maatregelen de kans op valse profielen op onze site minimaliseren. Bovendien weten onze gebruikers wel dat valse profielen op veel sites een probleem zijn. Dat is juist de reden dat ze naar WeetWieJeDate.nl komen.

  WeetWieJeDate.nl biedt ook betaalde abonnementen aan. Mag je daar ook meer van verwachten dan van gratis datingsites?

  Ja, gratis datingsites kunnen bijna nooit zo'n uitvoerige controle bieden als WeetWieJeDate.nl. Wij investeren continue in een veilige dateomgeving. Daarnaast bieden wij ook een 24/7 helpdesk. Vragen of opmerkingen van onze leden worden binnen 24 uur beantwoord.

  Als Full Member kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van WeetWieJeDate.nl. Een gratis lidmaatschap biedt slechts enkele functionaliteiten. Een Full Member van WeetWieJeDate.nl kan onbeperkt flirts en berichten sturen. Daarnaast kan een Full Member ook gebruik maken van de chatmogelijkheden op WeetWieJeDate.nl. Als gratis lid kun je geen gebruik maken van de contactmogelijkheden.

  Vindt u het niet een taak van de datingsites om op de website prominent te waarschuwen voor de gevaren van valse profielen? Als u daar nou nieuwe slachtoffers mee kan voorkomen wilt u dat dan toch doen voor uw cliënten?Wij zijn van mening dat een dergelijke waarschuwing niet nodig is wanneer je als beheerder van een datingsite goede preventieve maatregelen inzet. Daarom waarschuwen wij niet voor valse profielen op WeetWieJeDate.nl. Op datingsites die veel problemen hebben met valse profielen zou zo’n waarschuwing zeker nuttig kunnen zijn.

 • Ook interessant