Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Telefoonronselaar meldt zich bij politie

  Een 22-jarige inwoner van Amstelveen is donderdag aangehouden op verdenking van afpersing. Dit is een van de mannen die dinsdag in onze uitzending over telefoonronselaars te zien waren. Hij was nog voortvluchtig, maar na onze uitzending werd het hem te heet onder zijn voeten en meldde hij zich bij de politie.

  Afgelopen dinsdag besteedden we in onze uitzending aandacht aan een bende ronselaars, die jongeren onder zware dreiging dwong om telefoonabonnementen af te sluiten. In deze uitzending was te zien hoe een 27-jarige verdachte in deze zaak werd aangehouden in Haarlem.

  Verschillende slachtoffers sloten één of meerdere telefooncontracten af, nadat hen een vorstelijke beloning door ronselaars in het vooruitzicht was gesteld. In een aantal gevallen moest ook een dure laptop, Apple Macbook Pro op afbetaling worden gekocht. De telefoons, laptops en de contracten moesten ze inleveren bij de ronselaars

  Sekssites

  De ronselaars adverteerden hiervoor o.a. op sekssites. De ronselaars beloofden dat zij ervoor zouden zorgen dat de contracten dezelfde dag nog ongedaan gemaakt zouden worden. Het tegendeel was het geval en de slachtoffers bleven met torenhoge schulden achter. De beloning bleef uit en soms rekenden de ronselaars met vals geld af. In een aantal gevallen zijn de slachtoffers bedreigd.

  Sprong van drie hoog

  Bij een aanhoudingsactie van de politie op 22 maart trof de politie de 22-jarige verdachte niet aan in Amstelveen. De 27-jarige verdachte verbleef die ochtend in Haarlem en sprong van drie hoog naar beneden om zich te onttrekken aan de aanhouding. Via Burgernet kreeg de politie een melding dat de man zich in een parkje ophield. Na de aanhouding is hij naar het ziekenhuis overgebracht met o.a. rugletsel.

  Bron: politie / Opgelicht?!

  Gerelateerd

 • Ook interessant