Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Rechtbank wil medewerker Opgelicht?! horen in zaak autodieven

  Op verzoek van de advocaat van een van de zestien verdachten van een bende autodieven zal een medewerker van Opgelicht?! worden gehoord. Dat heeft de rechtbank in Zwolle woensdag besloten.

  Zestien verdachten staan de komende dagen terecht op verdenking van de verkoop van circa zestig gestolen voertuigen die waren voorzien van de gegevens van bestaande, niet-gestolen wagens. De bende vervalste volgens het OM kentekenplaten en -bewijzen van identieke auto's en haalde gegevens zoals chassisnummers en kilometerstanden uit onderhoudsboekjes, die zij meenamen uit showrooms.Verlengstuk van rechercheVolgens de raadsman van een van de hoofdverdachten, R. van den H. uit Rotterdam, hebben de journalisten als verlengstuk van de recherche gefungeerd in het omvangrijke onderzoek. De rechtbank wil nu weten welke contacten al in het begin van het onderzoek gelegd waren tussen de recherche en de redactie van het programma.Dezelfde verdachtenEen medewerker van het programma zou in een eerder verhoor hebben gezegd dat Opgelicht?! bij eigen onderzoek naar het klonen van auto's al op dezelfde verdachten was gestuit. Het programma mocht wel filmen tijdens de aanhouding van de verdachten. Ook een getuige van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit moet aanvullend gehoord worden.

  De zaak tegen de 46-jarige Van den H. is aangehouden voor het horen van deze getuigen. De leider van de bende, de 40-jarige Jaouad H., moet donderdag voorkomen.

  Verdachten

  De verdachten zijn afkomstig uit Rotterdam, Barendrecht, Almelo en Capelle aan den IJssel. De voertuigen zijn gestolen in onder meer Delft, Breda, Amersfoort, Leeuwarden en plaatsen in Frankrijk en België. De wagens werden vervolgens via Marktplaats verkocht. Verdachte Redouan al S. hoorde woensdag 44 maanden celstraf tegen zich eisen. De overige verdachten moeten de komende dagen voorkomen.

  (ANP)

 • Ook interessant