Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie onderzoekt poging tot oplichting door nepdakdekker

  De politie stelt een nader onderzoek in nadat afgelopen vrijdag een 79-jarige inwoner van Venray slachtoffer werd van een poging tot oplichting door iemand die zich voordeed als dakdekker.

  Het dak van de woning van het slachtoffer was pas vervangen toen vrijdag een nog onbekende man zich meldde aan de deur. Hij gaf zich uit als medewerker van het dakdekkersbedrijf. Deze man - de verdachte - zei dat de klus duurder was uitgevallen vanwege gebruik van bijzondere materialen. De bewoner zou nog 2000 euro extra moeten betalen en liefst contant.

  De verdachte gaf aan met de bewoner naar een bank in de regio te gaan om daar het geld te pinnen. Ondanks dat de bewoner dit raar vond, ging hij toch met de verdachte mee. Terwijl de bewoner met de verdachte onderweg was, kreeg de echtgenote van het slachtoffer argwaan en belde met hun bank.

  Deze besloot om meteen de rekening te blokkeren waardoor het slachtoffer ook bij een andere bank geen geld meer kon pinnen. De verdachte vroeg toen aan de bewoner om aan de balie het geld te gaan halen en in die tijd is de verdachte gevlucht. Naderhand werd duidelijk dat de verdachte ook bij een andere woning deze truc tevergeefs had willen toepassen.

  De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en strakke betalingsafspraken te maken met bedrijven.

  Bron: politie

 • Ook interessant