Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ouder Schiedams echtpaar opgelicht door malafide slotenmaker

  Ouder Schiedams echtpaar opgelicht door malafide slotenmaker

  De Schiedamse politie waarschuwt voor malafide slotenmakers. Een ouder echtpaar maakte melding van oplichting en helaas waren zij niet de eerste slachtoffers.

  Op Facebook meldt de politie van Schiedam dat een ouder echtpaar zichzelf per ongeluk buiten heeft gesloten. Het echtpaar nam aanvankelijk contact op met de politie, maar kreeg aan de telefoon te horen dat ze een slotenmaker in moesten schakelen. Helaas belden ze geen bona fide slotenmaker; na het verrichten van de werkzaamheden presenteerde de slotenmaker het echtpaar een 'bizar hoge' rekening en drong hij er bovendien op aan dat deze rekening meteen werd betaald.

  Ga bij twijfel niet met slotenmaker in zee

  De politie adviseert daarnaast om in het geval van twijfel simpelweg geen zaken te doen met een slotenmaker of klusjesman. Voelt het niet goed? Bedank voor het aanbod en zoek iemand anders, je bent nergens toe verplicht.

  Volgens de politie kun je malafide slotenmakers vaak herkennen aan auto's met een buitenlands kenteken zonder bedrijfslogo. Daarnaast beschikken ze vaak over een beperkt assortiment aan gereedschap. Vermoedelijk worden deze klusjesmannen aangestuurd door een centrale, er is dus sprake van georganiseerde fraude. De politie adviseert met klem om 112 te bellen als je je bedreigd voelt en de rekening echt veel te hoog uitvalt. Al betaald? Neem dan een advocaat in de arm.

  De werkwijze van de slotenmakers doet heel erg denken aan de werkwijze van de zogenaamde 'Ierse klusjesmannen', een fenomeen dat al jaren bekend is, maar toch met enige regelmaat weer de kop opsteekt. Meer weten over de manier waarop zij te werk gaan? Volg dan onderstaande button.

  Ierse klusjesmannen, hoe herken je ze en wat kun je eraan doen?

  Bron: Schie.nu / Facebook Politie Schiedam

 • Ook interessant