Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • OM gaat stijd tegen fraude en witwassen internationaler aanpakken

  OM gaat stijd tegen fraude en witwassen internationaler aanpakken

  Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat dit jaar nog officieren van justitie plaatsen in Washington en in Spanje. De 'liaisons' moeten zich vooral bezig gaan houden met grote zaken als internationale fraude, mensensmokkel, witwassen, internationale drugshandel, terrorisme en cybercriminaliteit. Dat maakte het OM in Den Haag bekend.

  De werving van deze liaisonofficieren is inmiddels gestart. Een liaison is een ‘verbindingsofficier’ tussen het Nederlandse en buitenlandse OM waar de functionaris is gestationeerd. In Italië zit al sinds 2014 een Nederlandse liaison-magistraat die vooral betrokken is bij onderzoek naar mensensmokkel, aldus de woordvoerster.

  Criminaliteit wordt steeds internationaler

  De liaisonofficieren gaan zich vooral bezig houden met de verdere samenwerking tussen de beide landen. Het OM wil de internationale samenwerking intensiveren, omdat criminaliteit niet ophoudt bij de landsgrenzen, maar steeds internationaler wordt. De noodzaak tot internationale samenwerking neemt daardoor ook toe, aldus het OM. Het is mogelijk dat in de toekomst het aantal OM-liaisons in het buitenland verder wordt uitgebreid.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant