Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • OM: 'directeur PlanB4You gearresteerd voor piramidespel'

  OM: 'directeur PlanB4You gearresteerd voor piramidespel'

  De directeur van PlanB4You is in Rotterdam gearresteerd voor het vermoedelijke piramidespel dat werd aangeboden door zijn bedrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie gemeld.

  Vermoed wordt dat PlanB4you zich bezighield met zogenoemde ponzi-fraude, te vergelijken met een piramidespel. Duizenden mensen in Nederland, Duitsland, België, Slovenië en Italië hadden ingelegd. Dat begon met een paar tientjes maar kon oplopen tot enkele duizenden euro's.

  De directeur wordt verdacht van oplichting, aanbieden van een piramidespel en het witwassen van de inkomsten daaruit. PlanB4you beloofde ingelegd geld tegen een hoog rendement te beleggen. Maar volgens het OM is het waarschijnlijk besteed aan privé-uitgaven, bijvoorbeeld de aankoop van dure auto's. De rendementen die sommige deelnemers ontvingen, werden vermoedelijk betaald uit de inleg van andere leden.

  Om te voorkomen dat geld kon worden weggesluisd heeft het OM eerder voor in totaal 2,5 miljoen euro beslag gelegd bij PlanB4you en de directeur. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft in augustus al zes panden in Nederland en België doorzocht. Daarbij zijn ook zeven auto's in beslag genomen, waaronder een Maserati, een Jeep en een Porsche.

  Bron: ANP (23-02-2015)

  Gerelateerd

 • Ook interessant