Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Let op: 'Klusjesman' Nicky H. weer actief

  Knoeiende klusser Nicky H. uit Waalwijk is na onze reportage van afgelopen september gewoon doorgegaan met het oplichten van onschuldige slachtoffers. Gebruikte hij eerst namen als Frank van Dam, André Roels en Martin Schepper, nu doet hij zich voor als ‘Frank’ van klusbedrijf Hoek uit Den Bosch. 

  Een van zijn nieuwe gedupeerden belooft hij onlangs een lekkage te verhelpen en werkzaamheden aan het dak te verrichten, maar daar komt maar weinig van terecht. Terwijl de extra kosten in hoog tempo oplopen bedient Nicky zich van een breed scala welbekende smoesjes om onder de klus uit te komen. ‘Een kapotte startmotor’ en ‘drukte met de planning’ zouden de reden zijn. Totale schade: 2000 euro.

  Een Gelders echtpaar spreekt met Nicky af om voor ruim 1000 euro verschillende kluswerkzaamheden te laten uitvoeren waar opnieuw weinig van terecht komt. Gelukkig lukt het hen om via Nicky’s bewindvoerder een deel van de schade te verhalen, maar naar ruim 200 euro kunnen ze nog steeds fluiten. 

  Schuldeisers

  Verder blijkt Nicky de afgelopen jaren verschillende pomphouders te hebben gedupeerd door te tanken zonder te betalen. Ook staan hij en zijn vriendin nog voor zo'n 70.000 euro bij verschillende andere schuldeisers in het krijt.

  De politie laat ons weten volop met de zaak bezig te zijn. Er zijn inmiddels 30 aangiftes tegen Nicky H. gedaan.

  Pas op voor deze website waarmee Nicky H. sinds begin dit jaar actief is.

  Update 2 april 2021: Nicky adverteert nog via Facebook Marketplace in regionale groepen zoals Marktplaats Tilburg. Daar doet hij zich momenteel voor als ene 'Johan' van Klusbedrijf De Laat. In de daadwerkelijke advertentietekst maakt hij echter nog wel gebruik van de oude naam Klusbedrijf Hoek. Even opletten dus!

  Advertenties van Nicky H. op Facebook
  AVROTROS
  Advertenties van Nicky H. op Facebook

 • Ook interessant