Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Beroepsoplichter Cor Roseboom gearresteerd in België wegens betrokkenheid bij meerdere oplichtingszaken

  Beroepsoplichter Cor Roseboom gearresteerd in België wegens betrokkenheid bij meerdere oplichtingszaken

  De malafide aannemer en beroepsoplichter Cor Roseboom – die snel uitweek naar België nadat in onze reportage van 21 september jongstleden te zien was hoe hij gauw het hazenpad koos tijdens de confrontatie – zal wellicht spijt hebben van zijn beslissing om zijn heil bij onze zuiderburen te zoeken. Uiteraard ging Roseboom daar gewoon door met allerlei oplichtingszaken, maar de Belgische politie heeft hem vrijdag 29 oktober opgepakt.

  Dat meldt althans de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Roseboom werd afgelopen vrijdagmiddag op een bouwwerf in Gullegem – onderdeel van de gemeente Wevelgem – opgepakt.

  Identiteitsfraude en hotelpiraterij

  Het was al bekend dat Roseboom kort na onze reportage is uitgeweken naar België, en afgelopen week sloeg hij zijn slag in Diksmuide en Houthulst. Hij kon met een vals cv en onder een valse naam aan de slag bij een houtbedrijf in Houthulst, al ontstonden er al snel de nodige twijfels omtrent het verhaal van Roseboom, die kennelijk beweerde onlangs een woning te hebben aangekocht. 

  In werkelijkheid zou hij in een hotel in Diksmuide hebben gezeten. Daar is hij begin vorige week vertrokken, uiteraard zonder de rekening te voldoen. Daarbij liet hij persoonlijke eigendommen achter.

  De politie werd ingeschakeld, Roseboom stond niet veel later in heel België gesignaleerd en op basis van zijn Nederlandse kentekenplaten op de bestelbus kon hij vrijdagmiddag worden getraceerd en wist de politie hem uiteindelijk op te pakken.

  'Al een tiental oplichtingszaken in België'

  Roseboom wordt in België alweer in verband gebracht met een tiental gevallen van oplichting die gepleegd zijn in de regio Antwerpen en Turnhout. Korpschef Johan Geeraert van de politiezone Polder verwoordt het tegenover Het Laatste Nieuws als volgt:

  'De combinatie van tips door verspreiding in de media, de ANPR-camera's en goed werk van onze recherche leidden uiteindelijk tot een snelle opheldering. We konden hem al in de tien Belgische dossiers uit de Antwerpse en Turnhoutse regio verhoren en zaterdag 30 oktober zal hij voor de onderzoeksrechter in Antwerpen geleid worden. Die moet over zijn verdere aanhouding beslissen.'

  Uiteraard laten wij het weten als er ontwikkelingen in de zaak zijn. Kijk ondertussen de reportage over Cor Roseboom nog eens terug:

  Bron: HLN.be

 • Ook interessant