Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichter Cor Roseboom duikt op in Oostende (België) en doet zich voor als 'Cornelis Hendricks' uit Turnhout

  Oplichter Cor Roseboom duikt op in Oostende (België) en doet zich voor als 'Cornelis Hendricks' uit Turnhout

  Beroepsoplichter Cor Roseboom – die zich al sinds de jaren '90 schuldig maakt aan allerlei oplichtingszaken – is na onze uitzending van 21 september 2021 schijnbaar uitgeweken naar België, meer specifiek naar de Vlaamse westkust. Hij is opgedoken in de streek rondom Oostende en Brugge. Naar aanleiding van onze reportage werd hij herkend, waardoor een schadepost van zo'n 15.000 euro kon worden voorkomen. Hij maakt gebruik van een vervalst rijbewijs en geeft zich uit als Cornelis Hendricks.

  De tipgever kreeg eerder deze week een man over de vloer die voor 15.000 euro aan machines en kleding wilde bestellen. De prijs was geen enkel probleem, en dat is van zijn kant overigens geheel begrijpelijk, aangezien meneer toch niet van plan is om ook maar één cent te betalen.

  Cor Roseboom maakt misbruik van een vervalst Vlaams rijbewijs met daarop de volgende gegevens:

  • Naam: Cornelis Hendricks
  • Geboortedatum: 20-05-1973
  • Geboorteplaats: Turnhout
  • Datum uitgifte rijbewijs: 15-08-2018
  • Plaats uitgifte rijbewijs: Turnhout
  • Rijbewijs geldig tot: 15-08-2028
  • Documentnummer: 1047829520

  Hieronder een afbeelding van het document:

  Vervalst rijbewijs van Cor Roseboom / 'Cornelis Hendricks'
  AVROTROS
  Vervalst rijbewijs van Cor Roseboom / 'Cornelis Hendricks'

  Gelukkig voelde de tipgever nattigheid, en na het zien van onze reportage werd al snel duidelijk dat het hier in werkelijkheid om Cor Roseboom gaat. Toen was de zaak zo klaar als een klontje en is deze ondernemer een financieel drama bespaard gebleven.

  De vrees is echter dat hij andere Vlaamse bedrijven in de regio probeert te duperen. Na onze reportage kan hij zich voorlopig immers niet meer zo eenvoudig in Nederland vertonen, al valt een uitstapje naar de Nederlandse regio Zeeuws-Vlaanderen niet met zekerheid uit te sluiten. Wie benaderd wordt door Cor Roseboom of door 'Cornelis Hendricks' uit Turnhout, doet er dan ook verstandig aan om niet met hem in zee te gaan.

  Roseboom zou mogelijk ook in het bezit zijn van een vervalst Duits rijbewijs, maar welke naam er op dat document staat, is ons nog niet bekend. Mocht iemand door hem benaderd worden, dan vernemen wij het vanzelfsprekend graag: neem in dat geval contact met ons op via ons contactformulier.

  Bekijk hieronder de reportage van 21 september:

 • Ook interessant