Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Kamervragen naar aanleiding van uitzending Opgelicht?! over teckelfokkers

  Kamervragen naar aanleiding van uitzending Opgelicht?! over teckelfokkers

  De uitzending van Opgelicht?! van 15 mei jl over de malafide teckelfokkers uit Woerden leidt tot kamervragen van de Partij voor de Dieren. Kamerlid Van Kooten-Arissen heeft minister Schouten schriftelijk 41 vragen gesteld over de kennels Van de Vliegende Kiep en Wie Anders, waar mensen een kampioenshondje dachten te kopen, maar in werkelijkheid vaak een hondje kregen van mysterieuze afkomst.

  Sommige teckels hebben last van lichamelijke problemen en vertonen angstig gedrag. Anderhalve week geleden werden er 150 honden in bewaring genomen door de handhavende instanties, maar 100 honden bleven achter.

  Dierenmishandeling

  De Partij voor de Dieren wil van de minister weten of zij het eens in met de dierenarts die in de uitzending spreekt van dierenmishandeling. Daarnaast gaat Van Kooten-Arissen in op de onthulling van Opgelicht?! dat deze foksters al jaren waren geroyeerd bij de ene rasvereniging, maar aangesloten konden blijven bij een andere. Ook wil ze weten of de NVWA de kennels al op de korrel had voordat Opgelicht?! zich in deze hondenhandelaren verdiepte en eist ze opheldering over hoe het kan dat deze fokkers in bedrijf mogen blijven.

  Drie weken om te reageren

  De minister heeft maximaal drie weken om te reageren. Opgelicht?! blijft de ontwikkelingen rondom deze hondenfokkers uiteraard op de voet volgen.

  Lees hier alle kamervragen die Partij voor de Dieren heeft gesteld over de kennels Van de Vliegende Kiep en Wie Anders

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant