Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Video: 106 honden weggehaald bij teckelfokkers in Hongarije

  Video: 106 honden weggehaald bij teckelfokkers in Hongarije

  De teckels die door de fokkers uit Woerden naar Hongarije zijn gebracht, zijn vandaag door de Hongaarse politie weggehaald bij de malafide teckelfokkers. De 106 honden verkeerden in erbarmelijke toestand. De teckels zaten in reiskoffers opgesloten met meerdere honden per koffer. Veel van de honden waren niet gechipt en hadden geen papieren.

  Bekijk hieronder een video waarin te zien is hoe de Hongaarse politie de honden in beslag neemt. (Artikel gaat verder onder de video)

  'Ernstige dierenmishandeling'

  In mei besteedde Opgelicht?! uitgebreid aandacht aan de teckelfokkers in Woerden. Marion en Betty van Z. verkochten zowel honden met als zonder stamboom. Veel van de honden hadden fysieke en mentale problemen. Dierenarts Piet Hellemans sprak van ernstige dierenmishandeling.

  In juni werden door de NVWA ongeveer 150 honden in bewaring genomen, nadat buurtbewoners bussen met Hongaars kenteken voor het huis van de fokkers hadden zien staan.

  Politie treedt op

  Twee weken geleden kwam Opgelicht?! erachter dat moeder en dochter naar Hongarije waren vertrokken. Afgelopen week kregen we van een Hongaarse bron het nieuwe adres. Met informatie van het programma Opgelicht?! en dankzij de inzet van lokale dierenactivisten werd door de dierenbescherming contact gelegd met de autoriteiten. Achter de schermen werd hard gewerkt aan opvang voor ongeveer 100 honden. Vandaag werden dankzij optreden van de politie 106 honden uit hun benarde positie bevrijd. Zij zijn ondergebracht in negen asiels. Naar de fokkers loopt nu ook in Hongarije een onderzoek.

  Afgelopen vrijdag liet de NVWA aan Opgelicht?! weten niet te weten dat de fokkers waren verhuisd naar Hongarije.

  Op dinsdag 18 september zendt Opgelicht?! een vervolg uit over de teckels in Woerden

  Bekijk hieronder een aantal foto's van de hondjes in Hongarije.

 • Ook interessant