Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Half jaar cel voor diefstal na babbeltruc bij Utrechtse vrouw (77)

  Half jaar cel voor diefstal na babbeltruc bij Utrechtse vrouw (77)

  Een 38-jarige man uit Enschede is tot zes maanden cel veroordeeld, waarvan twee voorwaardelijk. Op 7 december wist hij door een babbeltruc met twee handlangers de woning van een 77-jarige vrouw uit Utrecht te betreden. Vervolgens werden er spullen ontvreemd

  De man belde op de betreffende dag rond half zeven in de avond aan bij het slachtoffer, die op dat moment voor zichzelf en een vriendin aan het koken was. Hij zou in het bedrijf tegenover de woning aan het klussen zijn, maar tijdens de kluswerkzaamheden is er een waterleiding gesneuveld. Hij vroeg het slachtoffer of hij mocht controleren of het water in de woning nog wel naar behoren uit de kraan stroomde.

  Twee extra personen

  De vrouw neemt de man mee naar de keuken. Op dat moment komt er een vrouw binnen die naar de vriendin in de woonkamer gaat. Deze vrouw blokkeert het zicht op de gang, waardoor niemand ziet dat een derde persoon de woning betreedt. Deze persoon gaat direct naar boven om naar waardevolle spullen te zoeken.

  Bloedspoor op een kastdeur

  De vrouwelijke bewoner van het huis heeft niets door, tot ze 's avonds naar bed gaat. Pas dan ziet ze de bovenverdieping is doorzocht en dat er spullen zijn ontvreemd. Zo mist ze een paar gouden oorbellen en ziet ze braaksporen op de brandkluis: de indringer heeft geprobeerd deze te openen met een schaar. Daarbij heeft hij zich kennelijk verwond: op een kastdeur werden bloedsporen van de 38-jarige Enschedeër aangetroffen.

  Slachtoffers hebben nog steeds last

  Hoewel de verdachte heeft bekend en zijn excuses heeft aangeboden, rekent de officier van justitie het de man zwaar aan dat hij samen met zijn handlangers misbruik heeft gemaakt van een kwetsbaar slachtoffer. Op de zitting vertelde het slachtoffer - zichtbaar aangeslagen - dat zowel zijzelf als haar vriendin nog altijd veel last ervaren van de gebeurtenissen.

  Een taakstraf of een volledig voorwaardelijke straf was volgens de officier van justitie niet aan de orde. Dat heeft niet alleen te maken met de ernst van de feiten, de verdachte beschikt bovendien over een lang strafblad. Zijn twee mededaders zijn nog altijd niet gevonden.

  Bron: AD.nl

 • Ook interessant