Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oudere vrouw bestolen door nepgemeentemedewerker

  Oudere vrouw bestolen door nepgemeentemedewerker

  Een 80-jarige vrouw uit Utrecht is op 10 maart het slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij een man en een vrouw zich voordeden als medewerker van de gemeente. Dat maakte de politie woensdag 19 september bekend. Haar bankpas, pincode en sieraden werden gestolen. Bel altijd de politie als je het niet vertrouwt!

  Het slachtoffer werd op straat aangesproken door een onbekende man die haar adres wist te bemachtigen. Toen de vrouw thuis kwam, ging de telefoon. De man aan de lijn deed zich voor als gemeentemedewerker en zei dat er iemand langs zou komen om een mogelijke legionellabesmetting te controleren.

  Binnensluipen

  Vrijwel meteen na het telefoontje werd er aangebeld. Een onbekende vrouw deed zich voor als de controleur en nam het slachtoffer mee naar de keuken. Daar moest de kraan een kwartier lang openstaan. Ondertussen slopen er twee onbekende mannen de woning binnen. Zij stolen de bankpas en voor duizenden euro's aan sieraden. Na het kwartier vertrok het drietal weer.

  Opnieuw gebeld

  Kort na de babbeltruc werd het slachtoffer opnieuw gebeld. Dit keer deed de man zich voor als bankmedewerker. Hij vroeg of de vrouw haar bankpas kwijt was. De gedupeerde beaamde dit. De nepmedewerker zei dat hij een nieuwe pas kon aanvragen voor haar. Hij had dan wel haar pincode nodig. Die gaf ze in goed vertrouwen door.

  Vaker gedaan

  Een week voor deze babbeltruc is bij een ander ouder echtpaar in Utrecht iets soortgelijks gebeurd. Van de daders van die babbeltruc zijn geen beelden, maar de signalementen en manier van aanpak komen overeen. De verdachten zijn bij de tweede keer wél gefilmd. Die beelden zijn hier te bekijken. Heb jij informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

  Bron: politie.nl

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant