Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Grootschalige oplichting via Marktplaats: man (28) uit Enschede opgepakt

  Grootschalige oplichting via Marktplaats: man (28) uit Enschede opgepakt

  Het cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland heeft een 28-jarige inwoner uit Enschede opgepakt op verdenking van grootschalige oplichting. Hij wordt gezien als hoofdverdachte in een zaak waarbij ruim 130 mensen zijn opgelicht voor een bedrag van ongeveer € 200.000,-.

  Naast de hoofdverdachte heeft de politie nog drie mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om twee mannen uit Deventer van 31 en 39 jaar oud en om een inwoner van Borne (31). Dit drietal is echter weer op vrije voeten in afwachting van het onderzoek: zij hebben hun rekening ter beschikking gesteld om geld weg te sluizen.

  Verdachte benaderde mensen die op Marktplaats een camper aanboden

  De hoofdverdachte benaderde verkopers van caravans op Marktplaats. Was het contact eenmaal tot stand gekomen, dan wist hij via WhatsApp rekeningnummers en identiteitsbewijzen buit te maken waarmee hij zich toegang wist te verschaffen tot de bankrekening van de gedupeerden. Het buitgemaakte bedrag - in totaal dus zo'n € 200.000 - werd weggesluisd via katvangersrekeningen.

  Politie: 'Plaats geen telefoonnummer bij je advertentie'

  De politie raadt mensen aan om geen telefoonnummers te plaatsen bij hun Marktplaatsadvertenties. Dat is niet in alle gevallen even praktisch, maar oplichters willen vaak overstappen naar andere communicatiemiddelen omdat ze buiten het zicht van Marktplaats gevoelige gegevens los proberen te peuteren. Denk dan aan het versturen van nep-Tikkies of het verwijzen naar een nagemaakte, vervalste inlogomgeving van je bank.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant