Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Drie jaar geëist voor seksafpersing

  Drie jaar geëist voor seksafpersing

  Tegen een 23-jarige man uit Ulft (Gelderland) heeft het Openbaar Ministerie drie jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Wouter A. chanteerde in 2016 en vorig jaar meerdere mensen met naaktfoto's of seksueel getinte filmpjes die ze zelf naar hem hadden geappt. Een twintigjarige man uit Beilen voelde zich zo bedreigd dat hij een uur later zelfmoord pleegde op de A28 bij zijn woonplaats.

  A. deed zich via datingapp Tinder voor als een jonge vrouw. Als hij eenmaal contact met een man had gelegd, verplaatste het gesprek zich naar WhatsApp. Daar stuurde hij het in een seksuele richting en vroeg om naaktfoto's of -beelden. Zodra hij die had dreigde A. ze openbaar te maken als de slachtoffers niet binnen tien minuten iTunes-kaarten of vergelijkbare prepaid creditkaarten voor hem kochten.

  Honderd slachtoffers

  De verdachte bekende bij de politie dat hij zo'n honderd slachtoffers heeft gemaakt in drie jaar tijd. Zes deden aangifte. A. gebruikte het geld dat hij kreeg om online te kunnen gokken en gamen.

  Spijt van 'zieke gedrag'

  A. zat dinsdag trillend en huilend in de rechtbank in Assen. Hij zei dat hij ontzettend spijt had van zijn 'zieke gedrag. Ik snap niet dat ik iedereen zo’n pijn heb kunnen doen.' Uit psychologisch onderzoek blijkt dat A. verminderd toerekeningsvatbaar is vanwege meerdere stoornissen en een gokverslaving. Tijdens de zitting kwam de vraag hoe het zit met zijn geweten en het gevaar voor herhaling, mede omdat A. aangaf dat hij niet was gestopt als hij niet was opgepakt. Daarom pleitte zijn advocaat Peter Plasman voor extra onderzoek door een psychiater.

  De rechtbank ging akkoord en stelde de zaak voorlopig uit voor extra onderzoek.

  Bron: ANP

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant